Få den bedste antirust behandling hos din lokale mekaniker

31 oktober 2019 admin

Vil du undgå, at din bil tæres op af rust, er det en god idé at sætte en antirust behandling på skemaet. Mindst en gang hvert andet år bør du lade bilens undervogn gennemgå en grundig og effektiv antirust behandling, som kan beskytte denne mod rust og tæring året rundt.

Hvorfor ruster min bil?

På vore nordlige breddegrader er klimaet præget af en høj grad af luft fugtighed. Det er det, der populært kaldes kystklima, og som forårsager kølige somre og midle vintre i modsætning til fastvandsklima. Den høje luftfugtighed, som er kendetegnet for det danske vejr året rundt, forårsager dannelse af kondens vand i undervognens hulrum.

Når bilens metal dele kommer i kontakt med vand eller fugt – for eksempel dette kondens vand – vil de uvægerligt udsættes for korrosion, altså rust. Og rust tærer på delene, så de bliver sprøde og svage. Om vinteren vil en øgets forekomst af vand på vejene samt salt, som spredes for at undgå overisning, bidrage væsentligt til denne proces. Derfor gælder det om at beskytte især undervognen mod rust ved hyppige antirust behandlinger.

Hvordan foregår en antirust behandling?

Når din bil trænger til en antirust behandling – for eksempel før vinteren sætter ind – bør du opsøge et autoværksted me autorisation til undervogns behandling. Her vil din bil få den bedste og grundigste antirust behandling, som kan holde undervognen og bilens nederste dele beskyttet mod rust og korrosion i mange måneder.

Først hejses bilen op i luften, så der er adgang til undervognen og alle dennes hulrum. Så fjernes hjul, dækplader og skærme, og disse dele rengøres separat. Undervognen renses, og denne samt diverse hulrum deri behandles grundigt med tre forskellige komponenter, som påføres efter tur.

Du kan læse mere om antirust behandling, og få et godt tilbud på rustbeskyttelse i Silkeborg, hos Verner Mortensen Automobiler A/S på

Flere Nyheder