3 tips til at undgå rust

19 august 2021 Steffen Hansen

Hvis du har en bil, så har du måske gået med frygten for, at den ruster. De nyere biler er heldigvis bedre bygget end gamle biler, og derfor ruster de som udgangspunkt ikke så nemt, men der er stadig steder på bilen, som sagtens kan ruste. Derfor giver vi her 3 tips til, hvordan du undgår rust på din bil.

1) Få en rustbehandling

Det første tip bør give sig selv. Hvis du får en rustbehandling på din bil, så er den bedre beskyttet mod vind og vejr, og derfor får den sværere ved at ruste. En rustbehandling kan som regel købes med hos forhandleren, men hvis du har købt en brugt bil, så kan du få antirust i varde, i Odense, i Kolding, i Nyborg eller mange andre steder landet over.

2) Vask bilen oftere end du tror

Når det er vinter og sneen daler, så kan man hurtigt blive fristet til at vente med at vaske bilen, for den bliver jo bare beskidt når du kører igen. Men dette skal du for alt i verden undgå. Ved at udskyde bilvask lader du salt sidde under bilen. Hvis du lader salt fra vejene sidde, så er der større chance for rust, da det kan ætse sin vej gennem din rust behandling, men også gennem metallerne, som så senere hen ruster.

3) Husk at vaske undervognen

Det er fristende at spare 20-30kr. på at tage den billigste vask hver gang, men det er vigtigt, at man få vasket undervognen mindst hver anden gang. Med en undervognsvask sikrer du, at der ikke sidder skidt og salt under bilen, som ikke kommer væk ved en normal vask. Derved modarbejder du rust, og slipper muligvis for en stor regning, inden det er for sent. I sidste ende kan de 20-30kr som det koster ekstra være rigtig godt givet ud!

Flere Nyheder