Undgå at få udskiftet din forrude

11 maj 2020 Lotte Hindsberg

Selvom det som bilist praktisk talt er umuligt på et eller andet tidspunkt at få et stennedslag på sin forrude. Nogle gange kan man endda være så uheldig at få dem flere gange om året, imens det på andre tidspunkter kan gå år i mellem at det sker. Det er noget af det mest frustrerende man kan opleve, fordi det er noget nær umuligt at undgå selvom man holder afstand til andre bilister og husker at sætte farten godt ned, når der ligger sten på vejen.

Tape er din bedste ven

En af de ting der burde være fast inventar i ethvert hanskerum er en rulle tape. Et stykke tape over et nedslag mindsker muligheden for at nedslaget udvikler sig til en revne og du i stedet for at få repareret ruden skal have udskiftet ruden. Uanset om du kan nøjes med at få repareret ruden eller skal have udskiftet den skal du have fat i et autoværksted. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Solrød Strand. Husk at undersøge om din bilforsikring dækker. Nogle gør men ikke alle gør.

Hvordan repareres en rude?

Hvis nedslaget er mindre end en 2 kr. er det muligt at få repareret runden, er nedslaget større skal den udskiftes. Hvis du kan nøjes at få den repareres starter autoværkstedet med at rense ruden så den er hel ren. Det får limen til at sidde bedre fast. Man sikre at selv den mindste revne får en portion lim ved hjælp af et vakuum værkstøj. Limen tørres efterfølgende med UV varme som også sikre at den overskydende lim forsvinder og efterlader ruden hel ren. Det tager omkring 20 min. 

Skal du have udskiftet ruden skal du sikre dig, hvis du har planer om at bilen skal sælges på et tidspunkt, at det er en original rude fra producenten. Ellers kan bilen miste værdi.

Flere Nyheder