Sådan skal din cykelhjelm sidde

27 februar 2021 Lotte Hindsberg

Når du køber og bruger en cykelhjelm, er det vigtigt, at det er den rigtige størrelse og at den sidder korrekt, hvis du vil sikre, at den er til nogen hjælp, hvis uheldet er ude.

De fleste fornuftige mennesker og organisationer er klar over at brugen af cykelhjelme mindsker hovedskader ved uheld og i nogle tilfælde også forskellen på liv eller død. En cykelhjelm, uanset om det er en voksen eller børnehjelm, er hurtig og nemt at sætte på korrekt, især hvis man følger følgende 3 trin. 

Placer cykelhjelmen og stram nakkespændet

Det her er det sted, hvor mange begår en fejl når de skal sætte deres cykelhjelm på. Mange sætter cykelhjelmen i nakken og ikke som den skal lige på hovedet. Som en god tommelfingerregel skal der være 2 fingre i mellem øjenbryn og starten på cykelhjelmen. Efterfølgende skal du stramme nakkespændet, så cykelhjelmen sidder fast på hovedet.

Når cykelhjelmen sidder godt fast på hovedet er næste skridt  at justere hjelmens stropper, så de sidder lige under ørene. Til sidst skal du spænde hagespændet. Der skal være ca 2 fingres luft i mellem hagen og spændet. Det betyder at den både sidder fast, samtidig med at den ikke sidder så fast, at den ikke er behagelig at have på.

Køb ikke brugte cykelhjelme

Når du skal købe en cykelhjelm er det vigtigt at du ikke falder for fristelsen og køber en der er brugt. Selvom den ser her ud ved du ikke hvad den har været ud sat for. Der er en risiko at den er gået i stykker. Brug i stedet pengene på at finde den helt rigtige cykelhjelm. Du kan enten købe en i en fysisk butik og få råd og vejledning til at finde den rigtige eller også kan du vælge at købe en online. Husk at sende den retur hvis den ikke passer perfekt.

Flere Nyheder