Nem og grøn transport

03 april 2020 pia_nielsen
Nem og grøn transport

Intet transportmiddel skåner miljøet bedre end din cykel. Kom hurtigt rundt på en trendy og velsmurt cykel, og undgå besvær med parkering. Køb cykel på Nørrebro, så du er klar til at komme hurtigt fra A til B hele året rundt. 

Skal det være en shopper eller en racer?

Det kan være svært at vælge blandt de forskellige typer cykler, når du er på udkig efter en ny – men der er forskellige fordele, som måske kan hjælpe dig i dit valg…

Når du vælger en shopper

Den magelige cykel med plads til det hele. En shopper er en moderne udgave af en gammeldags damecykel. Styret er højere end sadlen, så du kan sidde med rank ryg, mens du cykler. Derudover er de altid udstyret med en solid bagagebærer og ofte også en rummelig cykelkurv foran. En shopper står mere stabilt i en række af cykler, så du slipper for at være den, der skal stå og fiske sin cykel ud af en bunke efter end arbejde eller studie. 

Overvejer du en racer?

Længere distancer klares hurtigere på en lettere cykel. På en racercykel er styr og sadel i samme højde, så du får en foroverbøjet cykelstilling, der fremmer farten. Det er et godt valg med en racer, hvis du eksempelvis cykler lange distancer hver dag, eller foretrækker at bruge cyklen til konditionstræning, når du har fri. 

Og så er der de andre…

Udover de klassiske shoppere og de hurtige racere findes der naturligvis også de sporty mountainbikes eller citybikes. Denne type kan fungere som en almindelig bycykel, mens de mere originale MTB’er er velegnede til off-road træning i f.eks. skovområder eller parker. 

Og så er der den uundgålige Christania-cykel, der i flere praktiske udgaver til transport af børn eller varer gør sig godt for byboeren uden bil. Alt kan næsten være i de ikoniske Christania-cykler, som alle misunder. 

Flere Nyheder