Kør sikkert i biler

29 oktober 2018 Anders Lundtang Hansen
Kør sikkert i biler

Var du klar over, at langt de fleste ulykker, hvor der er biler involveret på vejene, faktisk rent statistisk set skyldes menneskers kørsel og ikke selve mekanikkens fejl i køretøjet?

I de langt de fleste tilfælde skydes uheld på vejene, at folk kører spritkørsel, kører for hurtigt eller generelt er uopmærksomme på vejens forløb og anden traffik. At årsagen til en bilulykke skulle være forårsaget af styretøjets problemer er blandt de få tilfælde.

Det skyldes blandt andet, at udviklingen på fronten med at lave biler og tilhørende sikkerhedsudstyr er blevet gevaldigt forbedret, siden bilens historie tog sin begyndelse.

Om tilføjelsen så har været airbag eller sikkerhedssele, så er sikkerheden blevet højnet gevaldigt, og nu om dage kan elektronikken næsten selv fortælle mekanikeren, hvad der er galt ved at indføre en lille målelæser i bilen, der kan afkode, hvordan køretøjet har det.

Dog skal der suppleres, at mekaniske fejl selvfølgelig kan forekomme, om det så er slitage over længere brug eller simpelthen en forældelses-proces, men det er vigtigt løbende at holde øje med, om der er overensstemmelse mellem, hvordan bilen føles at styre, og om resten af komponenterne i bilen korresponderer korrekt derefter.

Tag for eksempel firmaet NBCbiler.dk der kan lave en såkaldt 4-hjulsudmåling på din bil. 

Det er en lidt moderne måde at spore uoverenstemmelser mellem, hvordan bilen styres, og hvordan bilen svarer herefter. På den måde kan man opdage selv de mindste problemer i god tid forud.

Det kan være, du oplever, at bilen trækker til den ene side, selvom du peger rettet ligeud, eller styretøjet på anden måde føles ændret gennem brug, eller hvis du har oplevet en mere hård kørsel end normalt.

NBCbiler.dk tjekker bilen igennem med denne 4-hjulsudmåling for at afdække, om der skulle være uoverensstemmelser ud fra de nævnte scenarier – eller andre – man kan opleve i livet med ens bil – og så retter de selvfølgelig helt perfekt op på dette.

Flere Nyheder