Hvorfor og hvornår skal din bil have vinterdæk på?

11 november 2017 admin
Hvorfor og hvornår skal din bil have vinterdæk på?

Den vigtigste grund til at skifte fra sommerdæk til vinterdæk er, at vejgrebet bliver bedre, hvilket absolut er den fordel, når vejene bliver glatte af regn, slud eller sne. Der er ikke noget lovkrav i Danmark om, at du skal have vinterdæk på bilen, men det anbefales, når temperaturen kommer under 7 grader, og der er risiko for nattefrost. Du kan enten selv foretage et dækskifte, eller du kan tage på et autoværksted og betale for det, hvilket koster op til 700 kr.

Hvad er fordelene ved vinterdæk?

Fordelene ved vinterdæk er, at de er blødere og mere fleksible end sommerdæk, hvilet giver et bedre vejgreb, og du kan hurtigere bremse. Risikoen for at skride ud f.eks. i et sving bliver også reduceret. Du opnår med andre ord en større sikkerhed i trafikken, når du kører med vinterdæk, så du kan koncentrere dig om at nyde køreturen. Nogle bilister vælger at få sat helårsdæk på deres bil, hvilket er den næstbedste løsning efter vinterdæk.

Foto: 573282094

Er det nødvendigt med vinterdæk?

Måske spekulerer du over, om det overhovedet er nødvendigt at køre med vinterdæk i Danmark, hvis der kun er få dage med snevejr på et helt år. Men du bør huske på, at der kan være mange morgener, hvor det har været frostvejr om natten, og hvor vejene kan være spejlblanke og farlige at køre på – også selvom du kun skal ud på en kort køretur. Der er derfor al mulig god grund til at sørge for, at du i god til får skiftet dine sommerdæk ud med vinterdæk. Kører du galt eller laver en skade på bilen uden at have vinterdæk på i vinterhalvåret, kan det også have betydning for, hvorvidt dit forsikringsselskab dækker skaderne. Men mest af alt handler det om din egen og dine medtrafikanters sikkerhed. Du kan købe billige vinterdæk online hos forhandlere af bilreservedele som eksempelvis Landberg.dk, og så får du dem leveret direkte til døren.

Flere Nyheder