Hvorfor findes der så mange campingpladser i Danmark?!

27 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvorfor findes der så mange campingpladser i Danmark?!

Det korte svar til vores rubrik i dette indlæg er ganske enkelt, at det er noget så dansk at tage på camping, at man kan finde rigtig mange campingpladser over det ganske, danske land.

Og det er egentlig imponerende, når man tænker på, hvor småt arealmæssigt vores lille andedam er, når vi ikke regner Færøerne eller Grønland med.

Faktisk kan man næsten ikke tage sig en køretur på noget som helst tidspunkt af året og tilbagelægge en passende mængde kilometer, uden man støder på et flag eller en henvisning om, at der er en campingplads i nærheden.

Rigtig mange af dem ligger ud til vandet, og især campingpladser i Vestjylland er et hyppigt fænomen, og det hænger sammen med, at når sommeren melder sin ankomst, så er det ofte tyskere og hollændere, der tager ruten nordpå for at tilbringe ferie i Danmark ved at campere.

Her får Danmark også en god sjat af deres indtægter via turisme, hvor også nordmænd og svenskere kommer sydpå med deres campingvogne, for godt nok er der også smukt længere nordpå, og de har mere bakkede områder, men der er bare lige dét varmere længere sydpå.

Desuden melder vores broderfolk nordpå, at man føler sig lidt tættere knyttet til Europa, når man befinder sig i Danmark.

Længere sydpå end Nordtyskland og Holland er det svært at lokke turister nordpå for at tilbringe en længere periode med at holde ferie i Danmark og ikke bare for at være kort på visit og se nogle seværdigheder.

Derfor gør turismebranchen herhjemme også meget for at holde på udlændingene, når de tager på ferie i Danmark.

Men os herboende danskere skal nok komme til at tilbringe mange kommende campingferier herhjemme, da vi ser det som noget så ærkedansk, når vi slå forteltet op foran campingvognen og ikke kan vente med at slappe af i vores hjem væk fra hjemmet.

Flere Nyheder