Forår – så er det tid til at skifte til sommerdæk

23 november 2017 admin
Forår – så er det tid til at skifte til sommerdæk

Om foråret er det tid til at skifte vinterdæk ud med sommerdæk, og hvorfor er det egentligt nødvendigt? Svaret er, at sommerdæk har et bedre vejgreb end vinterdæk, som kun egner sig til at køre på is og sne. Når vejret bliver varmt, så er vinterdækkene mindre stabile, fordi de er fremstillet af blødere gummi, og de har en ringere bremseevne end sommerdækkene. Det er derfor mere sikkert for dig selv og dine medtrafikanter, at du får skiftet til sommerdæk. Men der er ingen lovgivning i Danmark, som siger, at du skal skifte til sommerdæk, så i princippet kan du godt køre med vinterdæk året rundt, men det kan absolut ikke anbefales.

Hvornår skal du skifte til sommerdæk?

Tommelfingerreglen siger, at det er tid til at montere sommerdæk på bilen, når vejret er 5-7 grader, for så er der kun en ringe risiko for, at det bliver nattefrost. Du kan enten selv udskifte dine dæk, hvilket er det billigste, eller du kan få et autoværksted til at ordne det. Det billigste er selvfølgelig, at du selv gør det. Før du monterer dine sommerdæk på bilen, er det vigtigt, at du kontrollerer slidbanen og dæktrykket. Mønsterdybden i dækket skal være mindst 1,6 mm, og hvis dæktrykket er 0,5 bar under den anvisning, som står i bilens instruktionsbog, så er der risiko for, at du kan punktere på vejen. Når du har skiftet til sommerdæk, så skal du huske at efterspænde hjulene, da du ellers kan risikere, at de løsninger sig.

Foto: 662459512

Hvilken type sommerdæk passer til din bil?

Hvis du er i tvivl om, hvilken type sommerdæk der passer til din bil, så kan du kigge i bilens instruktionsbog og finde størrelse og bredde. Du kan også besøge online webshops som eksempelvis https://www.thansen.dk/bil/daek-og-faelge/n-471632982/, som på deres hjemmeside har søgeværktøjer, hvor du kan indtaste bilens mærke, og så får du svaret på, hvilken type sommerdæk du skal bruge.

Flere Nyheder