Få viden om Mercedes E-klassen

21 maj 2018 Anders Lundtang Hansen
Få viden om Mercedes E-klassen

Bliv klogere på Mercedez E-klassen

Blandt de mere eksklusive og genkendelige bilmærker i verden finder man en Mercedes. Selv personer, der ikke har det store kendskab eller har passion for biler, kan genkende det karakteristiske logo med stjernen med de tre ben.

Man forbinder også ofte Mercedes med eksklusivitet og tysk sans for detaljerigdom og effektivitet, og det er bestemt en sandhed i sig selv.

I dette indlæg vil gå lidt i dybden med en speciel klasse af Mercedes-typer, nemlig E-klassen.

https://www.shutterstock.com/da/image-photo/hong-kong-china-aug-9-2016-482290057?src=TK-FvR_XlxOINslpRSWUiQ-1-2

(På billedet her ovenover ser du en Mercedes fra E-klassen. Det er nærmere betegnet en Mercedes-Benz E 200. Dette billede er taget under en testkørsel af bilen i 2016 i Hong Kong)

Den tidlige start
Oprindelsen af Mercedes-serien E skal findes 25 år tilbage i år 1993, hvor bilserien opstod, da man lavede en opdatering af Mercedes-Benz type 124, der også bliver forkortet som W124.
W124 blev produceret fra 1984 til og frem til 1998, men det var som nævnt i 1993, at modeltypen blev ændret nok til, at man indførte “E”-klassen.

E-klassen er i kategorien “øvre mellemklassebil”, hvilket er ensbetydende med, at E-klassen er en type af bil, der er større end “stor mellemklassebil”, men dog stadig er mindre end en luksusbil, hvad angår motorydelse.

Hvad betyder det “E”?
Måske undrer du dig over, hvad bogstavet “E”, egentlig står for, men der kan vi afsløre, at det står for det engelske ord “Executive”, hvilket kan oversættes til det danske ord “udøvende”, men når man bruger ordet “Executive” foran andre stillingsbetegnelser, så er det tit ensbetydende med, at man er i toppen af sit felt og besidder en høj stilling.

Indtil videre er der produceret fire forskellige modelserie i Mercedes E-klassen.

Den første modelserie var fra år 1993 til 1995.

Den anden modelserie fandt sted fra 1995 til 2002.

Ved tredje modelserie regner man fra perioden 2002 til 2009.

Og den sidste modeltype er netop også den nuværende, der stadig er i produktion og har været det siden 2009.

Flere Nyheder