Få god motion og masser af medvind på en fed elcykel

11 november 2017 admin
Få god motion og masser af medvind på en fed elcykel

Overvejer du at købe en elcykel, men er du i tvivl om, hvad fordelene er sammenlignet med en almindelig cykel? En elcykel har en elmotor monteret på forhjulet eller baghjulet med et genopladeligt batteri, som giver dig mulighed for at cykle langt og hurtigt uden at blive træt i kroppen. Du får dog stadig masser af sund motion på elcyklen, selvom den har en motor, og du er sikker på altid at få masser af medvind. Du kan typisk cykle op til 25 km i timen på en elcykel, hvilket er en fordel, hvis du bruger din cykel meget i hverdagen og f.eks. pendler langt til og fra arbejde. Når batteriet er ved at være fladt, så tager det 4-5 timer at lade det op igen. 

Elcyklen er langt mere miljøvenlig og økonomisk end en bil

En elcykel forurener ikke, så den er langt mere miljøvenlig end en bil, og du kan med god samvittighed træde i pedalerne så meget, du vil. Det koster ca. 2 øre i el at køre 1 km på din elcykel, hvilket er meget billigere end, hvis du skal køre i bil. Med en elcykel får du altså både motion, skåner miljøer og spare mange penge til transportudgifter årligt.

Foto: 584394154

Hvilken type elcykel skal du vælge?

Når du har besluttet dig for at købe en elcykel, så er næste skridt at finde ud af, hvilken model du gerne vil have. Skal det være en klassisk elcykel, hvor du sidder komfortabelt på kortere cykelture, og hvor der er en lav indstigning, hvis du f.eks. har indkøbsposer med? En anden mulighed er en citybike elcykel, som har et mere moderne look end den klassiske elcykel, og som både er ideel til korte ture og længere ture, hvis du pendler. En tredje mulighed er en sporty elcykel, som bl.a. giver dig mulighed for at se, hvor mange kilometer du har kørt, hvor høj hastighed du kører med samt hvor meget batteri der er tilbage. Denne type cykel egner sig godt til pendlere. Elcykler er noget dyrere end almindelige cykler, og prisen ligger et sted mellem 15.000 – 30. 000 kr., men du kan være heldig at finde gode online-tilbud hos danske cykelforhandlere, og så er det en langsigtet investering, du vil få glæde af i mange år fremover.

Flere Nyheder