Dette skal du have gjort, inden du begynder på dit kørekort

05 maj 2022 Steffen Petersen

editorial

For at få dit kørekort er der nogle få ting, du skal gøre først. Du skal jo være mindst 17 år gammel, før du kan begynde at tage køretimer og teoritimer. Du skal herudover først være 18 år, før du kan tage køreprøven. Men før alt dette er der også nogle andre ting, du skal have ordnet. Det har vi skrevet mere om i dette indlæg. Så læs med her, og bliv klogere på hvad du skal have klar, før du begynder at tage kørekort i Odense.

 

kørekort Odense

 

Lægeerklæring

Det første, du har brug for, er en lægeerklæring. Det er for at sikre, at du er sund og rask til at kunne tage kørekort. Du kan få den hos din praktiserende læge eller hos en godkendt læge. Lægeerklæringen omfatter blandt andet, at du skal have tjekket dit syn, dine reflekser og generelle vel. Dette er med til at sikre, at du kan sidde bag rattet og køre uden problemer.

Hvis du finder ud af, at du har et dårligt syn, så skal du ikke være bange. Her skal du bare til en optiker og have det tjekket yderligere. Det udelukker ikke dine chancer for at få et kørekort. Du skal måske bare have kontaktlinser eller briller på, når du kører, så du kan se ordentligt.

 

Penge til kørekortet

Du skal betale for dit kørekort. Det kan godt være temmelig dyrt, så derfor skal du være sikker på, at du har råd til det. De fleste vil måske få deres kørekort betalt af deres forældre. Nogle har en ordning med, at de får kørekortet hvis de ikke ryger. Hos andre skal de selv betale for kørekortet.

Prisen kan måske godt variere, men du kan eventuelt undersøge, om du kan få lavet en afbetalingsordning med din køreskole. Når du har dette på plads, så kan du melde dig på til en køreskole.

Flere Nyheder