Det kan være dyrt at købe en billig brugt bil

26 november 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du har planer om at købe en brugt bil, er der flere forhold, du bør overveje. En af dem er, om det kan betale sig at bruge mere på bilen og så spare på vægtafgift. En anden er, at jo bedre bil du køber, jo mindre vil du skulle bruge på reparationer. En tredje ting du skal undersøge er, om de reservedele der oftest skal udskiftes, er dyre eller billige.

Det er 3 ting der er med til at bestemme om en bestemt bilmodel er værd at købe. Det gælder selvfølgelig oftes mest hvis bilen er gammel. En gammel bil er f.eks. dyrere i vægtafgift end en nyere bil. Ofte omkring 2000 kr. om året. Du kan blandt andet købe en brugt bil i Grindsted

Få råd og vejledning

Når du skal købe en ny bil og hvis din egen viden er begrænset, kan du med fordel få en god ven eller din mekaniker med. Få din ven eller mekaniker til at gennemgå bilen grundigt. Hvis det er en til til 5000 kr., bør du selvfølgelig overveje, om det er værd at bruge penge på en mekaniker.

Du kan også vælge at stole på virksomheden som sælger bilen. Går du det kan du med fordel lige kaste et blik på de andre biler der sælges. Ser de ud til at være i god stand, er der stor sandsynlighed for at den bil du har i kikkerten også er i orden. Ligner de tværtimod noget der bør køres til en genbrug, er der stor sandsynlighed for at din også høre til den kategori.

Husk også at du skal ud og køre i bilen. Ikke bare lige en tur rundt om hjørnet. Det vil udelukkende fortælle dig at bilen kan starte. Du skal ud og lære bilen at kende, før du siger ja til at købe den.

Flere Nyheder