Den rigtige cykelsadel giver dig større komfort og fleksibilitet på cykelturen

11 november 2017 admin
Den rigtige cykelsadel giver dig større komfort og fleksibilitet på cykelturen

Kører du på din cykel hver eneste dag, så er det vigtigt med en god cykelsadel, som er komfortabel at sidde på, og som passer til den type cykel, du har. Du tror måske, at det handler om at have en cykelsadel med en tyk polstring, hvis den skal være behagelig at sidde på, men faktisk handler det mere om bredde og design.

Vælg en cykelsadel i den rigtige bredde

Når du skal vælge den rigtige sadelstørrelse, så er det vigtigt at kende din længde og bredde, for hvis sadlen er for smal, kan du blive meget øm i skridtet, fordi trykket fra sadlen lukker af for blodtilførslen. Du skal måle afstanden mellem dine siddeknogler, hvilket du også kan få en cykelhandler til at hjælpe dig med. Derudover skal cykelsadlen selvfølgelig justeres i den helt rigtige højde, så den passer til dig.

Sadlen skal passe til cyklen

Det er vigtigt, at du vælger en sadel, som passer til din cykel. Hvis du f.eks. har en citybike til hverdagsbrug, så vil den perfekte sadel være lidt blødere end andre sadeltyper, og den giver dig god støtte, så du kan have en oprejst kørestilling. Kører du meget på landevejen på din racercykel, så bør du vælge en sadeltype, som er lettere, og du kan få sadler til landevejskørsel, som er udformet på forskellige måder alt efter, om du sidder neutralt, oprejst eller aggressivt på cyklen. MTB er typisk korte med en rund bagende, hvilket giver dig stor fleksibilitet og frihed til at stige på og af cyklen. Triathlon-sadler er fremstillet, så de har en bred næse med ekstra gel, hvilket giver en god støtte, når du læner dig fremad og kører aggressivt.  

Foto: 478243933

God kvalitet og ergonomisk design

Når du køber en ny cykelsadel, så kan det godt betale sig at købe god kvalitet, som holder i længere tid frem for den billigste model. Ud over at have fokus på, at cykelsadlen skal have den rigtige bredde, så kan det anbefales at købe en cykelsadel med et ergonomisk design for ekstra god komfort under cykelturen, så du undgår at få siddesår, men kan have en behagelig køretur, uanset hvor mange timer om dagen du kører rundt på din cykel. Hos den landsdækkende cykelkæde https://www.bikeandco.dk/cykelsadler/ finder du et stort udvalg af sadler til alle typer af cykler, og her er helt sikkert en sadel, som passer til dine kropsmål og dine behov. Vil du gerne have en MTB sadel i god kvalitet, kan du eksempelvis besøge også https://coolmtb.dk/sadler, som har et rigtig godt udvalg til favorable priser.

Flere Nyheder