Citybike eller racercykel: Vælg den rigtige dæktype

11 november 2017 admin
Citybike eller racercykel: Vælg den rigtige dæktype

Er dine cykeldæk slidte og trænger de til en udskiftning, så kan du vælge mellem flere typer af dæk alt efter, om det er en motionscykel eller racercykel.

Hvilken type dæk bør du vælge?

Man skelner overordnet set mellem to typer af dæk: kanttrådsdæk og foldedæk. Kanttrådsdæk er den mest anvendte form for dæk til almindelige cykler og citybikes. Dækket har fået sit navn, fordi der sidder en stålwire i den inderste kant af dækket helt tæt ved hjulfælgen. Stålwiren er med til at sikre, at dække beholder sin runde form, og at det sidder tæt sluttet omkring hjulet. Kanttrådsdæk er ofte kraftigere end andre typer af dæk og har en gummibelægning, som er tykkere. Fordelen er, at det mindsker risikoen for punkteringer, når man f.eks. kører rundt på gaderne i byerne, hvor der ofte kan ligge glasskår eller sten med skarpe kanter. Kanttrådsdæk har desuden den fordel, at de er billigere end andre typer af dæk. Kanttrådsdæk har dog også nogle ulemper. For det første bevirker stålwiren og dækkets gummi, at dækket er tungere end andre dæktyper, hvilket du kan mærke, når du kører rundt på cyklen. For det andet gør stålwiren dækket mindre fleksibelt, så det er svære af montere og afmontere, når det skal udskiftes.

Foldedæk er ideelt til MTB- og landevejsryttere

Foldedæk er fremstillet af syntetiske tråde, som ofte laves i kevlar. Det betyder, at de er meget fleksible og lette at udskifte, når de er nedslidte, eller du er punkteret. Foldedæk vejer også mindre end stålwire, hvilket gør foldedæk super ideelt at anvende, hvis du f.eks. er MTB- eller landevejsrytter og gerne vil have dæk, der er så lette som overhovedet muligt. Slidbanemønstret på foldedæk er mindre kraftigt, hvilket reducerer rullemodstanden, så du lettere kan holde farten og køre hurtig rundt i svingene samtidig med, at foldedækkene har et godt vejgreb. Foldedæk er dyrere end kanttrådsdæk på grund af kevlar, men du får god kvalitet for pengene.

Foto: 651540241

Gode online-tilbud og nem levering

Uanset hvilken type dæk du søger, så finder du gode tilbud hos cykelhandlere online. Fordelen ved at handle online er det store udvalg, og du kan sammenligne priser i de forskellige netbutikker for at finde frem til de bedste tilbud. Du kan få den samme professionelle vejledning og gode kundeservice i en netbutik som i en fysisk butik, og såfremt du selv kan finde ud af at montere dine nye dæk på cyklen, så kan det absolut godt betale sig at købe dæk i en netbutik og få dem leveret direkte hjem.

Flere Nyheder